CV
Kunstenaar, ontwerper en docent: deze drie disciplines zijn op mij van toepassing en lopen in elkaar over. Na de Lerarenopleiding (docent 2e graads TeTex) ben ik op de Kunstakademie in Arnhem in de vrije richting afgestudeerd. Later kwam daar het grafisch ontwerpen bij. De werkweek verdeel ik tussen atelier, beeldscherm en studenten.

In de Kunstpost is van 18 t/m 20 en 25 t/m 27 oktober 2013 werk te zien van Edith Peters. De expositie concentreert zich rond alles wat de kunstenaar afgelopen jaar verzamelt heeft; van nieuwe schilderijen en beeldfragmenten uit haar eerdere werk tot buiten opgeraapte rommels, die samen een nieuw kunstwerk formeren. Met een een vloer vol materialen; schilderijtjes, foto’s, objecten, creëert ze een andere manier om naar kunst te kijken.

Wat kun je verwachten op deze site?
In Werk in uitvoering laat ik de voorbereidingen van de expositie in de Kunstpost zien. Daarnaast staat er nog een deel van het beeldverhaal van het bronsgietproces.

Werk in de winkel is de rubriek waarin ik werk te koop aan bied. Dit keer staan mijn prints er op en rijtje.

In Het gevonden font staan steeds weer andere letters. Overal om mij heen zie ik de schoonheid van het schrift terug: vooral letters in verval of in voorwerpen die daar niet voor bedoeld zijn vind ik prachtig. Hiervan laat ik elke keer een aantal zien.

In Gelukkig heb ik de foto's nog laat ik een nog een passie zien want waar ik ook heen ga: mijn fototoestel gaat mee. Dat ik anders naar mijn omgeving kijk is inherent aan mijn werk. Soms staan de foto's op zich en soms zijn ze inspiratiebron voor nieuw werk.

Ik heb een zwak voor (handgemaakte) boeken, maar kom bijna niet aan lezen toe: maak de boekjes liever zelf! In Schrift- en boekwerk staat een overzicht van mijn gebundelde werk: dat loopt van schetsboekjes en boekomslagen naar een ode aan de cirkel tot een gefotografeerd monument voor mijn verzamelingen.

Interesse gewekt? Benieuwd naar prijzen van ontwerp en/of werk? Stuur me een mail: post@edithpeters.nl

Schrift- en boekwerk Werk in uitvoering